dimarts, 23 de febrer del 2016

Repte #365avuillegim en català (3)

I arriben 18 títols més!






El petit Edu (Linne Bie, Ed. Joventud)
Arribo de fer una xerrada sobre "El primer any de vida" i us porto un conte dels que són ideals en aquest primer any. L'Edu és un nen petit com ells que porta body, mitjons,... que es vesteix com ells vaja! Als petits els ajuda poder relacionar contes amb moments reals de la seva vida i les històries de l'Edu són un bon exemple.

Catherine (Partick Modiano, BlackieBooks)
De Patrick Modiano i editada per Blackie Books és pels nens una porta d'entrada a la gran literatura. No en va el seu autor va guanyar el Nobel l'any 2014. 

Catherine viu amb el seu pare a París mentre la seva mare persegueix el somni de ser una gran ballarina als Estats Units. El llibre ens passeja per la vida de la nena, la real i l'altra, la que veu quan es treu les ulleres i tot es torna suau i difós.
A casa l'hem llegit el Bernat i jo. Crec que pels nens és una història entretinguda amb un punt còmic i tendre; els adults anem una mica més enllà podent interpretar les circumstàncies dels personatges més enllà del que l'autor ens escriu.
No cal dir que les il·lustracions de Sempé fan el llibre encara més atractiu, oi?

T'estimo (quasi sempre) (Anna Llenas, Estrella Polar)
Amb el seu estil inconfusible "T'estimo, quasi sempre" em va robar el cor des que el vaig veure.
En Lolo i la Rita són molt diferents i s'atrauen, és més, els agraden les seves diferències! Un dia però aquestes diferències ja no resulten tan atractives, té solució això? Un conte per posar imatges i paraules a allò que pot passar en una relació de parella, o d'amics o de germans!
Com a la majoria de llocs, a casa ens estimem! (.... quasi sempre...)

Supertafaners: el cos humà (Vox)
Amb aquest tipus de llibre a casa s'hi passen hores! Tot i que avui en dia, a internet podem trobar resposta a gairebé tot, està bé no oblidar que els llibres són una gran font de coneixement i llibres com aquest recuperen l'esperit més didàctic sense deixar de ser divertits. Un format innovador i unes il·lustracions àcides que no deixen ningú indiferent acompanyen 143 preguntes curioses sobre el cos humà. Altament recomanable per a xafarders àvids d'informació.


En Pere i el bosc (Jaume Cabré, Estrella Polar)
Aquest conte és molt especial per a nosaltres i és que ha estat cedit directament pel seu autor pel nostre #365avuillegim i amb dedicatòria inclosa! No som afortunats? 

El primer conte d'en Jaume Cabré és un àlbum preciós, il·lustrat per Júlia Sardà. En ell acompanyem en Pere en la seva aventura nocturna quan s'endinsa al bosc buscant el seu cotxe de bombers de joguina. L'acompanyen en la cerca tot d'entranyables animalons del bosc amb qui acaba fent amistat. Una història que captiva als més petits amb els diàlegs i les il·lustracions. Des d'aquí enviem un súper agraïment a en Jaume Cabré i desitgem que poguem gaudir de molts més contes seus ben aviat! 

Otto el gos carter (Tor Freeman, Blackie Books)
És l'últim llibre-joc que ha arribat a casa gràcies a Blackie Books. En ell l'Otto fa la seva ruta repartint paquets per llocs tan interessants com l'hivernacle, el mercat, el museu dels dinosaures, el laboratori,.... A cada escenari ens proposen trobar-hi una sèrie d'objectes i personatges. Un llibre ple d'animals divertits que anima treballar el vocabulari, la paciència i l'agudesa visual.


Només és un rellotge (Roberto Aliaga - Amrei Fiedler, La Fragatina)
A la marmota li regalen un rellotge pel seu aniversari. Arriba a l'escola súper puntual i emocionada per ensenyar-lo als seus companys. La garsa, aparentment molesta pel protagonisme de la marmota, fanfarroneja dient que ella en té mils de rellotges. Tots es queden astorats, serà veritat? "Només és un rellotge" ens parla del valor de les coses, del valor sentimental, del valor material, del sentit que té tenir moltes coses, ... Una faula preciosa!

Animals Salvatges (Guido Van Ganechten, Animallibres)
Ja ho diuen que els tercers són molt espavilats! D'aquest conte us en vaig deixar un vídeo a facebook on la petita de casa, que és molt llesta, us el "llegia". És un dels contes que fa anys i panys que portem al cotxe i és que amb imatges grans i senzilles ens han ajudat a fer més agradables els nostres viatges. Una opció molt recomanable a partir d'un any.

Dins la nostra mare (Jo Witek, Brúixola)
Aquest conte és d'aquells que fan les esperes dels germans grans més entretingudes i és que un embaràs es pot fer molt llarg als ulls d'un nen. Aquí la germana que l'espera li va explicant coses del món de fora mentre la panxa va creixent a la pàgina esquerra, en ella sempre hi ha una finestra que amaga el petit i anem veient com ell també creix. Un must per qui pensi a ampliar la família. 




El moment perfecte (Susanna Isern / Marco Somà, La Fragatina)
No us puc dir res que no s'hagi dit ja d'aquest conte. "El moment perfecte" és una delícia d'història i d'il·lustracions que hem pogut gaudir gràcies a La Fragatina. Li tenia moltes ganes i ha superat les meves expectatives! 

L'esquirol rep una carta que el fa sortir de casa volant. Té molta pressa però s'atura a donar un cop de mà cada vegada que algun company del bosc li demana ajuda, per saber si aconseguirà arribar a temps al seu destí, l'haureu de buscar i trobar el moment perfecte per gaudir d'aquesta joia.

El ratolí que es va menjar la lluna (Petr Horáček, Ed. Joventut)
Al ratolí li encantaria provar un bocí de lluna i es troba que el seu desig s'ha fet realitat! Troba un tros de lluna i mossegada a mossegada se'l va menjant, la troba taaaan bona!. De cop s'atura tot preocupat, si s'ha menjat un tros de lluna, aquesta ja no serà rodona mai més? Una història senzilla i bonica amb dibuixos, finestres i solapes que conviden a llegir-la un cop i un altre.

Qui Què Qui (Oliver Tallec, Bira Biro)
Un llibre-joc amb uns personatges d'allò més entranyables i divertits. L'autor ens convida a resoldre un enigma a cada pàgina. Observant els personatges podrem endevinar qui té son o qui ha jugat amb el gat entre altres coses. Dóna peu a treballar l'observació dels detalls, a parlar de les expressions dels personatges, de com es deuen sentir, ... Un llibre que va triomfar des que va arribar a casa de la mà de Bira Biro Editorial I sabeu que? Un ocellet m'ha dit que estan a punt de treure la "segona part"!! L'esperem amb moltes ganes!!!

El gos i la llebre ( Rotraut Susanne Berner, Ed, Joventut)
A vegades als pobles passa que hi ha una rivalitat/antipatia entre dues famílies per quelcom que va passar fa un grapat d'anys, sovint no es recorda ni el perquè d'aquest enfrontament però el sentiment es transmet de generació en generació. Això és el que passa entre les llebres i els gossos fins que un dia, la participació en la cursa del poble dels hereus de les dues famílies ho canviarà tot. Un bon llibre per il·lustrar que els mals entesos es poden superar si canviem la mirada cap a l'altre i deixem els prejudicis de banda. 


Això és un alfabet (Oliver Jeffers, Andana)
Andana editorial comentava l'altre dia que han arribat a la quarta edició de "Perdut i trobat" i em vaig adonar que al #365avuillegim encara no havia pujat res d'Oliver Jeffers i això que ens encanta!!! Solució: presentar-vos "Això era un alfabet" que és la nostra última adquisició d'aquest autor. Un recull de petits contes, un per cada lletra de l'alfabet, i tots amb el seu estil inconfusible! Un llibre genial i immperdible! Espero que us agradi!

La caça del petó (David Melling, Beascoa)
És un conte ambientat a l'època medieval al que no li falta res: un rei que sempre té pressa, un príncep que vol el seu petó juganer, un cavaller encarregat de recuperar-lo i que viurà grans aventures per fer-ho i, per descomptat, un drac verd! Un llibre dolç i divertit que d'una manera diferent també ens parla de l'afecte dels pares cap als fills.

Salvatge (Emily Hughes, Libros del zorro rojo)
Un conte que no deixa indiferent a ningú i fascina als petits amb unes il·lustracions riques i la història d'una nena que viu feliç criada al bosc fins que un dia la descobreixen uns animals molt semblants a ella i la volen "domesticar". Als adults ens fascinen també les seves imatges i ens convida a reflexionar sobre el nostre modus vivendi.

Qualsevol nit pot sortir el sol (Jaume Sisa, SatéliteK)
Il·lustrat per Sergio Mora ens posa imatges a una de les cançons més emblemátiques d'en Jaume Sisa. Recomanable per a fans del cantautor!  "Oh Benvinguts, passeu passeu, de les tristors en farem fum..... A casa meva és casa vostra si és que hi ha.... cases d'algú...."

Tin a la selva (Sally Hunter, Panini Books)
En Tin és un petit elefant rebufó. Aquí juga amb els seus amics a muntar una selva amb els seus animals de peluix. Amb uns textos curts i fàcils i unes il·lustracions molt dolces, tant en traç com en colors, és ideal per explicar als més menuts, jo diria a partir d'1 any. 


Fins aquí la tercera selecció de contes, us aneu engrescant?
Una abraçada,
Carla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pels comentaris! Tots em fan molta il.lusió i intentaré respondre'ls un a un sempre que pugui!