diumenge, 21 de setembre del 2014

Una panxa de guix

Hi ha coses que, quan estàs embarassada, s'han de fer, si o sí.
Per mi el més imprescindible és tenir un bon grapat de fotos (de cada mes, una sessió més professional, de les sortides als llocs que ens agraden, amb la parella, amb la nostra mascota, amb els altres fills, etc.) però a part d'això hi ha altres coses que m'ha agradat fer en cada embaràs, com apuntar en una llibreta les setmanes i el perímetre de la panxa; em fa gràcia veure que al final dels embarassos el meu perímetre era de gairebé un metre! (I també em serveix per dir que no, que no faig més panxa que en els altres embarassos!)


En la primera foto estava de 10 setmanes i en l'última de 38. Només he aconseguit fer-me la mateixa foto més o menys cada mes en l'embaràs de la Laia així que és de l'únic del qual puc fer un muntatge així per veure l'evolució de la panxa; més val tard que mai no?

Avui us vull parlar d'una cosa però, que només la vaig fer en aquest últim embaràs i que em va agradar molt, fer-me un motllo de la panxa de guix. Recordo un vespre quan estava d'unes 39 setmanes que havia estat navegant per Pinterest i que quan em vaig posar al llit li vaig dir al Joan, farem un motllo de guix de la panxa! "Ahhhh, mmmm,...d'acord" em va contestar mig clapat. L'endemà al vespre a la que els nens dormien, el vaig agafar per banda, i a ell els ulls ja li feien "xiribites" fins que li vaig dir: "- Carinyo, que ja tinc les benes per enguixar la panxa, ho provem?  -" i sense saber com, es va veure de guixaire fins a mitjanit! És que a vegades sóc així jo, se'm posa alguna cosa al cap i ho he de fer ja! A més, patia per si em posava de part i no ho havíem fet. No creia que pogués convèncer al Joan de tenir-ne un altre o sigui que aquesta vegada la pressa estava justificada perquè corria el risc de quedar-me el tema pendent de per vida, horror!!!
Us explico ràpidament el procés, necessites tires de guix (a qualsevol farmàcia en trobaràs, vam fer servir 4 o 5 rotlles nosaltres), vaselina i aigua. És important untar-se molt bé amb vaselina tota la pell que volem recobrir amb guix per poder treure el motlle quan estigui sec sense que s'hagi quedat enganxat a la pell. Es van mullant les tires de guix (que les haureu tallat en trossos d'uns 20-25 cm i es va recobrint la panxa ajudant amb les mans a donar forma. S'ha d'anar per feina perquè el guix s'asseca bastant ràpid. 


Disculpeu que les fotos no són gaire bones però com que ara ja no ho puc repetir, ens hem de conformar amb aquestes, és el que hi ha! Ja veieu que ens vam emocionar i vam fer motllo del tors sencer. De fet, ens vam emocionar tant, principalment jo, ho reconec, que vam fer motllos 3 nits seguides i ara tinc un total de 6 motllos de la meva panxa d'embarassada de la Laia! En vam fer de només la panxa, panxa i pit, panxa, pit i una espatlla, ... Us prometo que no hi ha dos motlles iguals i és que la forma de la panxa, essent aparentment la mateixa, canvia depenent del moment del dia, de com està col·locat el nadó,etc.
Us animeu a fer-vos la vostra panxa de guix? Ensenyeu-me-la si ho feu!
Tinc dos posts més a punt per ensenyar-vos que en vaig fer dels motllos, us els reservo pels pròxims diumenges. Podreu esperar? Digueu-me que si vaaaaaaa!
Una abraçada,
Carla


6 comentaris:

  1. wow! quina passada! una idea molt interessant.. però si que m'intriga que n'has fet dels motlles! jo no se pas on els posaria.. tampoc tenim tant espai al pis..no se si em podré esperar als següents diumenges a veure els altres 2 posts..
    Jo ara estic de 25 setmanes i trobo que tinc una panxa molt estranya.. com que sempre he sigut gordeta i he tingut "michelins", aquestes primeres setmanes he passat bastant desapercebuda que estic embarassada i ara encara tinc una panxa no-uniforme, no es gaire rodoneta, i la veritat es que no m'acaba d'agradar com quedo a les fotos i es per això que no me'n faig gaires..
    suposo que cada dona i cada embaras es diferent!
    però les teves fotos m'encanten!
    una abraçada
    Mar

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja Mar una setmana passa volant! Uns quants motlles estan a casa dels meus pares! Fes-te fotos! Ja veuràs com en res lluiràs una panxa d'embarassada preciosa, com bé dius cada dona i cada embaràs és un món! Gaudeix-lo molt! Una abraçada molt gran!

      Elimina
    2. merci Carla!
      m'agradaria comentar una altra cosa...aquests ultims mesos tothom em diu: "gaudeix molt l'embaras! " i jo em pregunto com es fa aixo! no entenc a q es refereix la gent...per mi esta sent un ball d'hormones i no acabo de veure-hi la gracia per gaudir-lo i sort encara q em trobo be!

      Elimina
    3. Estar embarassada és un estat transitori, dura només 9 mesos i en els temps que corren, potser estem en aquest estat 1,2,3! vegades a la vida. És un moment de plenitud, d'estar permanentment acompanyada, de ser dos en un sol cos! Perr mi és un moment que val la pena parar-se a viure'l, a connectar amb el teu cos i el teu petit, a escoltar-te. Mai més res tornarà a ser com abans ni com ara.
      No sé si t'he ajudat gaire, m'ha quedat molt filosòfic potser....
      Una abraçada!

      Elimina
  2. Uahla, tinc molta curiositat per veuree aquests posts propers, a veure que n'has fet! :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara ja tens tot el misteri resolt! Una abraçada!

      Elimina

Moltes gràcies pels comentaris! Tots em fan molta il.lusió i intentaré respondre'ls un a un sempre que pugui!