diumenge, 19 d’abril del 2020

Com fer bombes de bany casolanes

Fa molts dies us vaig ensenyar que havia estat fent bombes de bany casolanes, d'aquestes que són efervescents quan les posem a la banyera i fan les delícies de petits i grans, sabeu?
Com que moltes em vau demanar com ho havíem fet m'he animat a escriure-us un post amb les instruccions per si, en el que ens queda de confinament, us voleu animar a fer-les.
Tot plegat és ideal per passar una bona estona entretinguts i després les podeu fer servir a casa o per regalar. Queden molt maques!
Això si, no espereu grans efectes espectaculars com les que podeu trobar en botigues especialitzades tipus Lush, són bombes casolanes :-)


Què necessitem? Ingredients i material:

-        Bicarbonat Sòdic
-        Àcid Cítric
-        Farina de blat de moro
-        Sal Epsom (O sal de cuina si no en tenim)
-        Olis essencials
-        Oli vegetal
-        Colorants alimentaris
-        Motlles
-        Recipient gran per fer la barreja
-        Balança o vasos medidors
-        Culleres
-        Pulveritzador amb aigua



Pas a pas per fer bombes efervescents pel bany:


1. Barrejar 250g de bicarbonat sòdic amb 125g d’àcid cítric i 125g de farina de blat de moro. Si no teniu balança de cuina podem fer servir vasos graduats o simplement tenir en compte que per cada mida que posem de bicarbonat posarem la meitat d'àcid cítric i la meitat de farina de blat de moro.
2. Dividirem 125g de sal (o una mida de sal) en diferents recipients per tenyir-la. La repartim en tants recipients com colors vulguem fer les nostres bombes i tenyim cada porció amb una o dues gotes del color desitjat.
3. Barregem una part proporcional de la primera barreja d’elements secs amb la sal del color escollit. Veureu que tota la mescla va agafant color i que els “granets” de sal sempre queden del color més intens.
4. A aquesta mescla acolorida hi afegim una cullerada d’oli vegetal i algunes gotes de l’oli essencial escollit. Barregem bé. Tindrem una textura com de sorra de platja solta.

5. Ara ens cal afegir-hi aigua molt a poc a poc per aconseguir una textura més semblant a la sorra humida. Volem aconseguir la consistència ideal per poder treballar-hi, que la massa es compacti quan la comprimim i aguanti la forma però....
ATENCIÓ!!! Si hi posem massa aigua la barreja entrarà en efervescència i es desfarà tot.
En aquest punt va molt bé el pulveritzador en spray i anar afegint aigua a “pulsacions” per no passar-nos.
6. Quan tinguem la textura ideal, omplim els motlles comprimint molt bé per tal d’evitar que es formin esquerdes en la nostra bomba.
7. Si és possible la deixem 24h dins del motlle sinó la desemmotllem amb cura i la deixem sobre una superfície plana i allunyada de la humitat per tal que s’assequi..
8. Omplim la banyera i gaudim de la nostra bomba!




Aclariments: 
Nosaltres hem fet servir uns motlles metàl·lics específics per bombes de bany però també uns de plàstic del Tiger que eren cors i estrelles per penjar a l’arbre de Nadal i uns de silicona.
Si ho feu amb motlles de silicona que no siguin molt petits ni de formes complicades perquè les bombes es trenquen molt sovint, val?

Si no teniu banyera o no voleu "malgastar" tanta aigua també es poden fer banys de peus o de mans!
Escolliu l'oli essencial que més us agradi o aquell que tingui les propietats que més cregueu que us poden ajudar en aquests moments i regaleu-vos una estona!

Si teniu dubtes els podeu deixar a comentaris i si us voleu endinsar en el món dels olis essencials em podeu enviar un mail a hola@planetababetes.com o escriure'm directament al Planeta d'Essències.

Abraçada molt gran i molts ànims a totes i tots!
Carla

4 comentaris:

  1. Ja he actualitzat la llista de la compra d'aquesta setmana amb els ingredients que ens falten. Als meus dos els encanten les bombes de sabó! I oooh, quan he vist l'Stress Away he visualitzat el meu moment zen de la setmana...
    Gràcies Carla!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehehehe a veure com us surten! Pensa a posar unes quantes gotes si vols fer una bona banyera desestressant! Abraçada Marta!

      Elimina
  2. Hola!!
    Els 125g de sal són per a repartir entre totes les bombes o 125g per a casadcuna?
    Nosaltres també comprarem els ingredients que ens fan falta per fer-les! ��

    ResponElimina
  3. Són 125g per totes les bombes que et sortiran amb aquesta recepta i aquestes quantitats i no et puc dir quantes te'n surten perquè depèn de la mida que les feu. Qualsevol dubte parlem!!!

    ResponElimina

Moltes gràcies pels comentaris! Tots em fan molta il.lusió i intentaré respondre'ls un a un sempre que pugui!