dimecres, 22 d’abril del 2015

El protagonista és Sant Jordi!

Encara amb ressaca del cap de setmana viscut a Món Llibre 2015, aquí podeu veure algunes fotos de la primera trobada #avuillegim;  avui us porto un post ple de contes. És el primer i espero anar-ne fent de tant en tant perquè els llibres i, ara sobretot els contes, tenen molt protagonisme a casa i m'agradaria poder compartir les nostres lectures amb vosaltres.
Els contes que us porto avui giren al voltant de dos personatges típics de les dates en què ens trobem, l'intrèpid cavaller Sant Jordi i els dracs!
A casa els nostres dracs han envaït el castell i els nostres humils cavallers es limiten a acompanyar-los en les seves lectures perquè, de fet, no són gens ferotges els nostres dracs, oi que no?




  • Sant Jordi i el Drac (Barcanova): va ser el primer llibre sobre aquesta temàtica que va entrar a casa. Tot de cartró, aquest conte narra la llegenda de Sant Jordi amb textos molt curts en lletra de pal i unes il·lustracions boniques. Ideal pels més menuts de casa.
  • Més (Cruïlla): ens presenta en Cuallarga, un drac petit a qui li encanta que la seva mare li llegeixi la llegenda de Sant Jordi i no en té mai prou! S'enfada taaaant quan la seva mare li diu que ja és hora d'anar a dormir que no pot evitar cridar: Méeeeeees!!! 
  • El rei Jan i el Drac (Juventud): aquesta és la història del Jan i els seus amics que es passen la tarda construint un castell i perseguint dracs i monstres varis, a poc a poc però arriba el vespre.... Com tots els llibres il·lustrats per Helen Oxenbury, gaudirem d'unes imatges dolces i delicioses!
  • La draga sense escates (Publicacions de l'Abadia de Montserrat): diu que temps era temps hi havia una draga sense escates que buscant solució al seu problema va arribar a un poble amb un estany màgic... És un conte amb força text i una història divertida ideal per llegir als nens a partir de 3-4 anys.
  • 3 contes de Sant Jordi (Publicacions de l'Abadia de Montserrat): perquè hi pot haver vida després de la clàssica llegenda del cavaller i el drac, aquí ens trobem tres històries ben diferents amb els mateixos personatges com a protagonistes però fent papers diferents dels que estem acostumats. Totalment recomanables.
  • "El dragó de Jano" i "Ingo y Drago" (Cruïlla/SM): ja són llibres de "grans", tots dos uns clàssics d' "El vaixell de vapor" que jo em vaig llegir de petita. El primer ens parla d'un drac que sorgeix a partir del dibuix d'en Jano i de com s'acompanyen l'un a l'altre superant els obstacles i complexos junts. El segon ens explica la història d'un ou que l'Ingo troba un dia, de l'ou en surt un drac petit però en Drago va creixent i passen mil aventures junts fins que arriba l'inevitable moment del comiat.


  • I vosaltres, us animeu a compartir els vostres llibres preferits entorn de Sant Jordi i els dracs? Estaré encantada de llegir-vos als comentaris!
    Ara ja només em queda desitjar-vos una feliç diada a tots! Gaudiu molt dels llibres, els contes, les roses i la gentada!! ;-)
    Una abraçada,
    Carla

    PD: La guanyadora del sorteig del val de compra de Jugaia ha estat @marmerelo. Moltes gràcies a tots els que vau participar!!  Teniu el vídeo penjat a instagram i al facebook del Planeta Babetes.

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada

    Moltes gràcies pels comentaris! Tots em fan molta il.lusió i intentaré respondre'ls un a un sempre que pugui!