diumenge, 5 de juny del 2022

País Basc en família: Camping Zingira a Orio

No m'ho crec ni jo, AVUI fa dos anys que no escrivia al bloc i avui he tornat a escriure. Vinc amb la darrera escapada que vam fer l'estiu passat: 10 dies al País Basc. La veritat que va ser tot bastant improvitzat i anàvem, una mica com sempre, a salto de mata, però tots en tenim un súper record d'aquells dies en terres vasques i penso que potser us ajuda la nostra experiència.

Els que fa temps que sou per aquí, sabeu que la majoria de vegades ens movem amb la nostra caravana cinquentona així que el primer que vam fer va ser buscar un camping tranquil i ben ubicat per fer-lo camp base de la nostra estada.

Rebuscant per la xarxa vam anar a parar al Camping Zingira i oh! Per començar em va encantar el logo i descobrir que durant l'any allotjaven una escoleta lliure. Com a fundadora d'una escoleta lliure fa mil anys, allò em va fer un pessic al cor automàticament. 

I després... la ubicació!!! En plena natura, un oasis de verd, silenci i frescor, a tan sols 3km del mar! What else, eh? A només 2 km d'Orio i 7 km de Zarautz, s'hi arriba per una carretera pintoresca envoltada de turons i "caserios".

A l'entrada del camping hi ha un restaurant vegetarià amb un porxo maquíssim que convida a seure, demanar un cafè amb llet i gel (mooooolt curt de cafè) i acompanyar l'estona amb un bon llibre mentre la canalla ho donen tot als llits elàstics i als gronxadors.I ja sabeu allò de "els llocs els fan les persones", oi? Tot l'equip del Zingira és top. Acollidors, disponibles, amables... persones amb les que vam compartir estones de xerrada i que ens ho van posar molt fàcil durant tota l'estada amb un munt de tips i informacions útils.

Les parcel·les tenen ombra i estan ben delimitades per franges altes d'arbustos. Les instal·lacions són senzilles i funcionals. Nosaltres tampoc busquem grans luxes així que mentre estigui net i les dutxes tinguin bona pressió ja fem.El camping está situat al llindar Parc Natural de Pagoeta (de l'euskera "pago", "faig" i "-eta", "abunda", que significa, literalment, "lloc on abunden els faigs") i té un entorn preciós. Del mateix camping surten excursions fàcils per fer una mica de muntanya i evidentment, a cop de cotxe, tens tota la costa vasca a tocar!

A nosaltres ens va semblar un camping ideal per anar amb nens i també tenen bungalows!

Voleu que m'engresqui a escriure posts detallats de cada plan que vam fer per allà?

Com sempre, us llegeixo als comentaris i a les xarxes!
Una abraçada,

Carla


En castellano:
No me lo creo ni yo, después de dos años justos sin publicar, hoy vuelvo con la última escapada que hicimos el pasado verano: 10 días en el País Vasco. La verdad que fue bastante improvisado y íbamos, un poco como siempre, a salto de mata, pero todos tenemos un súper recuerdo de aquellos días en tierras vascas y pienso que quizás os ayude nuestra experiencia.

Los que hace tiempo que estáis por aquí, sabéis que la mayoría de las veces nos movemos con nuestra caravana cincuentona así que lo primero que hicimos fue buscar un camping tranquilo y bien ubicado para convertirlo en campo base de nuestra estancia.

Rebuscando por la red fuimos a parar al Camping Zingira y ¡oh! Para empezar me encantó el logo y descubrir que durante el año alojaban una escuelita libre. Como fundadora de una escuelita libre hace mil años, aquello me dio un pellizco en el corazón.

Y después... la ubicación!!! ¡En plena naturaleza, un oasis de verde, silencio y fresco, a tan sólo 3km del mar! What else, ¿eh? A sólo 2 km de Orio y 7 km de Zarautz, se llega por una carretera pintoresca rodeada de colinas y caseríos.

En la entrada del camping hay un restaurante vegetariano con un porche precioso que invita a sentarse, pedir un café con leche y hielo (muy corto de café) y acompañar el rato con un buen libro mientras los niños lo dan todo en las camas elásticas y los columpios.

Y ya sabéis lo que dicen, verdad? Los sitios los hacen las personas! Todo el equipo del Zingira son top. Acogedores, disponibles, amables... personas con las que compartimos ratos de charla y que nos lo pusieron muy fácil durante toda la estancia con un montón de tips e informaciones útiles.

Las parcelas tienen sombra y están bien delimitadas con setos altos. Las instalaciones son sencillas y funcionales. Nosotros tampoco buscamos grandes lujos así que mientras esté limpio y las duchas tengan buena presión ya nos vale.

El camping está situado en el umbral Parque Natural de Pagoeta (del euskera "pago", "haya" y "-eta", "abunda", que significa, literalmente, "lugar donde abundan las hayas") y tiene un entorno precioso . Del mismo camping salen excursiones fáciles para hacer un poco de montaña y evidentemente, a un tris en coche, ¡tienes toda la costa vasca!

¡A nosotros nos pareció un camping ideal para ir con niños y también tienen bungalows!

¿Queréis que me anime a escribir posts detallados de cada plan que hicimos por allí?

¡Como siempre, os leo en los comentarios y en las redes!

Un abrazo,

Carla


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pels comentaris! Tots em fan molta il.lusió i intentaré respondre'ls un a un sempre que pugui!