Pàgines

divendres, 27 de maig del 2016

Repte #365avuillegim en català (5)

Arriba un nou recull de contes! Em sap greu que vaig molt endarrerida respecte a instagram però a poc a poc aniran arribant tots...



El trencaclosques de la Jungla ( Julie Fletcher i Anna Lubecka, Combel Editorial)
Els llibres-joc són una bona manera d'acostar la lectura als més petits, si a més els textos rimen i la temàtica són els animals de la jungla crec que l'èxit està assegurat. Fa anys que el tenim i segueixen traient els trencaclosques per fer el sencer a terra!

Descobreix les motos amb en Pau (Panini Books)
Un conte que encantarà als més petits, si a més a casa hi ha tradició motorista no us el podeu perdre! Amb uns dibuixos fets del que semblen personatges de plastilina, a cada pàgina hi trobem un escenari diferent i unes propostes de cerca i troba que faran les delícies dels petits fans de les motos! Les pàgines són de cartó dur i resistent, ideals per a les mans petites.

El diccionari de les bones maneres (Philippe Jalbert, Larousse Editorial)
Voleu que als vostres petits els quedin clares les normes bàsiques de convivència i bones maneres? Aquí teniu un diccionari genial! Les frases curtes i amb lletra gran van acompanyades d'uns dibuixos còmics on uns animals representen la "norma" en qüestió. Ideal per a llegir a poc a poc i anar comentant els temes que surten. Jo l'he trobat molt ben maco i útil!!

El petit magazin
Una revista que ens encanta, que és gratuïta i que té al darrera una gran dona que treballa molt per fer realitat el seu projecte que ja ha arribat al sisè número. A la revista hi trobareu petites històries, passatemps, curiositats sobre animals i aliments, receptes fàcils i articles pels pares de la mà de la Maria del blog "Hansel y Greta". El que us dic súper entretinguda i gratuïta! Busqueu el vostre punt de recollida més proper i ja em direu que us sembla!

La Caputxeta Vermella (Roser Calafell, La Galera)
És cert que els contes clàssics estan plens d'estereotips però són això, clàssics i penso que val la pena tenir-ne alguns exemplars. Aquest és una bona opció. Primet, amb textos curts i lletra gran, acompanyats d'unes il·lustracions de la Roser Calafell que són sempre un encert amb els més petits!

Hem fet el cim! (Nicholas Oldland, Símbol Editors)
Fa un temps vam descobrir els contes de Nicholas Oldland i en som molt fan! Els personatges estan molt ben trobats i les peripècies que viuen a cada aventura sempre donen peu a converses interessants amb els nens. En aquest els tres amics volen pujar un cim i tot va bé fins que se'ls ocorre convertir-ho en una cursa. Les coses es compliquen i els serveixen per veure que al final, millor tenir menys pressa i gaudir del camí! Editat per Símbol Editors.

El caos monstruós d'en Jake (ken Spillman i Chris Nixon, BiraBiro Editorial)
És una molt bona opció per a primers lectors. Lletra prou gran, capítols breus i il·lustracions boniques en blanc i negre que ajuden a donar vida a la història sense distreure amb colors llampants. A més a en Jake li passa, com sovint als nostres nens, que amb la millor de les intencions acaba fent un disbarat rere un altre! Editat per BiraBiro Editorial i molt bé de preu, ja trigueu a buscar-lo, a casa va ser un èxit!

Ciutat Color (Marialu Gili, Editorial Minis)
La Vega està acostumada a viure en un paisatge en blanc i negre, l'arribada d'un personatge amb un toc de color és el motor que l'empeny a ella i la seva guineu a recórrer món per poder acolorir la seva vida. Una bona història per animar a fer aquelles coses que ens semblen complicades! M'encanta el contrast entre les primeres pàgines en grisos i les últimes a tot color.

El cos humà (Baby Enciclopèdia Larousse)
Un llibre ideal per descobrir vocabulari i primers conceptes bàsics sobre com és i com funciona el nostre cos. A més, detalls que m'agraden: portada i contraportada encoixinades, pàgines plastificades i puntes arrodonides. Les propostes de joc amb adhesius i el trencaclosques al final del llibre ja el fan un "top" de les petites enciclopèdies temàtiques.



En Bernat i la taca (Kiko Dasilva, Kalandraka)
Això que el teu nom surti al títol sempre enganxa i aquest conte va venir directe de la biblio a casa. Un llibre sobre la percepció diferent de cada u, sobre les mil possibilitats del que pot ser una taca, amb uns gràfics genials i uns textos curts ens va captivar. Si voleu saber que era finalment la taca l'haureu de buscar!

Parla'm (Marco Berretoni, Kalandraka / Hipòtesi)
"Parla'm" és un conte que parla de l'autisme i sabia que el tema duria cua. Un nen ens explica com veu ell a la seva germana i ho fa amb una gran dosi de realitat però també des d'una mirada bonica ressaltant el fet que tots som diferents. El vaig trobar a la biblioteca i us confesso que he consultat la fitxa de kalandraka per no dir cap bajanada sobre la meva interpretació del conte. Ha donat peu a molta conversa sobre què és l'autisme, sobre les malalties i els trastorns, que no volen dir ser boig! Sobre la diferència entre les persones, ja no només físiques sinó a nivell d'habilitats o ritmes d'aprenentatge. La veritat que el vaig agafar amb certa recança per por a no saber tractar el tema i al final els nens t'ho posen tan fàcil! Crec que ha estat un gran encert llegir aquest conte avui. Jo us diria a partir de 6-7 anys. La petita l'ha anat escoltant i gaudint de les imatges però entre la son i l'edat l'únic que li ha quedat clar és que "no fem mofa de ningú, tingui el ritme que tingui o sigui com sigui", ja és molt!

El drac que no era verd (Paula Carbonell, La Fragatina)
En Flavio està entestat en què ell és de color blau però sembla que això no és ben bé ni sempre així. I si en lloc d'un drac en Flavio fos una altra cosa? Un conte divertit narrat en primera persona des del punt de vista d'un nen amic d'en Flavio. Unes il·lustracions genials que donen lloc a jocs visuals i ens serveixen per repassar els colors!

El monstre de colors (Anna Llenas, Flamboyant)
Un llibre de capçalera per treballar les emocions amb els més menuts. El monstre està fet un garbuix i amb l'ajuda d'una nena va posant ordre cada emoció bàsica identificant-los amb un color: l'alegria, la tristesa, la ràbia, la por, la calma i l'enamorament. Un "must" a qualsevol biblioteca infantil.

Les abelles de la mel (Departament de Medi Ambient, Generalitat de Catalunya)
A la trobada organitzada per Diafarm per presentar la gamma BeetalGo, productes infantils enriquits amb jala real; en Jaume de Mel·lis ens va fascinar a tots explicant-nos un munt de coses sobre el món de les abelles i després ens vam poder endur aquest conte a casa. Està editat pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Ctalunya així que no sé com el podeu trobar però us puc dir que a casa estan entusiasmats. Hi ha una primera part del conte on una nena passa l'estiu al mas del seu avi. Ell li traspassa a la petita la seva afició per les abelles i a la segona part del llibre hi trobem molta informació sobre elles: tipus d'abelles, com s'organitzen, com fabriquen la mel,... i també sobre la feina de l'apicultor.

La vall dels Mumin es transforma en una selva (Tove Jansson, Coco Books)
A casa, encara no havíem descobert els Mumin i ens han encantat aquests entranyables personatges nòrdics que semblen hipopòtams però que no ho són!! Aquesta vegada la mare mumin planta un grapat de llavors que troba en una caixa i resulta que la seva vall es transforma en una selva tropical!

Fades (Susaeta)
Un llibre-joc dolç i tranquil. Ple de fades, pastissos i imans bufons que agraden als petits i conviden a jugar mentre repassem els números.

Canvi d'aires. Les aventures d'en Fermí, el ratolí pagès. (Scaramuix, Editorial Casablanca)
El Fermí és el ratolí de la granja Mas Casablanca que al llarg de tot l'any viu un grapat d'aventures repartides en 12 contes, com 12 mesos té l'any. A casa tenim el del mes d'agost dedicat i tot, ja que el vaig comprar fa uns anys en una fira pels grans de casa que són nascuts a l'agost. Amb aquests ratolins ens divertim i aprenem un munt de coses sobre la vida a la granja o, com en aquest cas, en un molí.

Ocellets, ocells i ocellots (Lola Casas i Oscar Julve, El Cep i la Nansa)
Un llibre molt especial per descobrir les aus. "Ocellets, ocells i ocellots" és una guia molt divertida que ens presenta 50 aus, cadascuna amb el seu poema i il·lustracions corresponents. Un llibre ideal per endur-nos quan sortim de vacances o cap de setmana i intentar identificar les aus que anem veient!

Espero que us hagin agradat!
Una abraçada,
Carla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pels comentaris! Tots em fan molta il.lusió i intentaré respondre'ls un a un sempre que pugui!